Gelaagd Glas: Onmisbare Veiligheid voor Uw Aluminium Ramen en Deuren

27/05/2024

Bij A.S. Construct, uw specialist in aluminium en PVC ramen en deuren, staat veiligheid altijd voorop. Ontdek waarom gelaagd glas niet alleen een wettelijke vereiste is, maar ook een essentiële keuze voor de veiligheid en het comfort van uw woning of gebouw

Wat is gelaagd glas

Gelaagd glas, ook wel veiligheidsglas genoemd, bestaat uit meerdere lagen glas die zijn verbonden door een transparante kunststof folie zoals PVB. Deze opbouw zorgt voor extra stevigheid en voorkomt gevaarlijke scherven bij breuk. Dankzij deze eigenschappen biedt gelaagd glas weerstand tegen schokken en inbraak, en draagt het bij aan een stillere leefomgeving door zijn akoestische isolerende werking.

Wanneer is gelaagd glas verplicht?

Volgens de Belgische wetgeving en de Glasnorm NBN S23-002 is het gebruik van gelaagd glas in verschillende situaties verplicht:
• Ramen en deuren: Voor glasoppervlakken groter dan 0,5 m² in deuren en ramen die lager dan 85-90 cm van de grond zijn.
• Grote glasoppervlakken: Bij grote oppervlakken zoals schuiframen, zeker in het geval van drievoudige beglazing.
• Glasafscheidingen: Voor balustrades en andere glazen afscheidingen.
• Dakbeglazing: Bij dakbeglazing, zoals serres en overkappingen.

DE VooRDELEN VAN GELAAGD GLAS

Dubbel gelaagd glas combineert de voordelen van zowel dubbel glas als gelaagd glas:
• Betere isolatie: Vermindert warmteverlies en houdt kou buiten, wat leidt tot aanzienlijke energiebesparing.
• Verhoogde veiligheid: Bij breuk blijven de scherven aan de folie kleven, wat het risico op letsel vermindert.
• Geluidsdemping: Biedt uitstekende akoestische isolatie voor een stillere woonomgeving.

Veiligheidsaspecten en toepassingen

Gelaagd glas is onmisbaar in risicozones waar de kans op glasbreuk en letsels groter is, zoals drukke voetgangerszones, winkels, openbare gebouwen en speelzones voor kinderen. Voor ramen onder 85 cm van de vloer is gelaagd glas vaak wettelijk verplicht om doorvallen te voorkomen. Ook bij glazen balustrades en daken speelt gelaagd glas een cruciale rol in de veiligheidsplanning.

Uw veiligheidsoplossing bij A.S. Construct

Bij A.S. Construct begrijpen we het belang van veiligheid in uw woning of gebouw. Onze aluminium en pvc ramen en deuren worden daarom standaard uitgerust met gelaagd glas waar dat nodig is. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze producten en hoe wij u kunnen helpen met het veilig en stijlvol maken van uw woning.

kortom

Voor meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek, bezoek onze website of neem contact op met een van onze specialisten. Bij A.S. Construct bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit en veiligheid voor uw aluminium ramen en deuren.